Friday, September 25, 2009


Juuli kümnes ongi see päev, kui meie majas on kõik eluks hädavajalik olemas. See on KÖÖK! Mööbel paigas ja tehnika ka. Saab elada mugavalt, edasine on ainult nipet-näpet ja iluvigade parandamine. Muidugi tahan ma nüüd küüned taha ajada igale ilusale asjale, mis sellele tordile vahukoore peale tooks. S.t. nägusad, sobivad valgustid, kardinad, voodikatted, vaibad ja muidugi - GARDEROOB! Kõike korraga osta ei jaksa, aga küll me jõuame! Tasapisi ja targu, korjame raha ja nii need asjad tulevad. Teen oma armsa kodu mõnusaks. Siis on hea ja kodune seal puhata, suvitada, kasvõi lihtsalt olla eemal linnakärast ja -muredest. Hea on olla, kui lastakse olla:-)

Monday, April 13, 2009

APRILL 2009


Hei! Käes on aprill ja ehituse sisetööd jätkuvad. Eile (12.aprill 1.ülestõusmispüha) oli olukord järgmine. Esikus ja pesu/saunaruumis on põrandad peaaegu tehtud (plaaditud). Kahe korruse vahel on juba selline põrand/lagi, et kogu soe õhk ei lähegi kaduma. Altpoolt lakke vaadates on puhtaks lihvitud servamata laud päris nägus ja sobilik palkmaija :-)
Boilerid (2 tk) on paigas ja allkorruse WC-s ka kõik muu (v.a. uks).
Mis veel? Ülakorruse toad tunduvad üpris suured. Loodan väga, et see mulje ei kao, kui vaheseinad lõplikult valmis. Vannitoas on veel küsimärke, vanni välimuse ja paigutuse osas. Põrandaks tuleb selline .... odav linoleum:-(

Täna kohtusime Junxis köögimehega. Kõik sai viimseni läbi räägitud. Nüüd ootame põnevusega viimaseid jooniseid kood pakkumisega. René soovib kivist tööpinda ja mina soovin köögis ratsionaalset lahendust. Mart on igatahes asjatundja ja oskab soovitada. Läheme natuke modernsemat teed ja tumedamatesse (pruunidesse) toonidesse.

Praegu on eesmärk mustad tööd 2.maiks lõpetada, et saaks ühe kräu teha! Eks elu näitab. Mina elan päev korraga ja ... nagu Mare Peterson ütles "lase vabaks":-)

Saturday, March 28, 2009

Märtsikuu 09







Meie tare-tareke on sügisest 2008 arenenud kevadesse 2009. Alustasime Kaberneemest leitud ehitusmeestega siseviimistlust reedel 20.aprillil. Valatakse betoonist 1.korruse põrandaid, paigaldatakse põrandaküte ja veeboilerid. René ise lihvib laudasid vahelae katteks ja on meestele nõu ja jõuga abiks. Ega tal palju vabu päevi saada pole, aga kui ise oled järelvaataja, siis pead ka juures olema. Ega teised ju sinule ei ehita, ikka ise.

Käisin ka täna vaatamas, kuidas kõik edeneb. Tehtud on ka ajutine trepp 2.korrusele ronimiseks. Päris järsk on.

Alustasin läbirääkimist köögi rajamiseks. Praegu on sõelal 2 varianti. Ühe soovitas Pille-Riini mees Kalle - Maario Angerjas, teise ag aleidsin tänu Küllile, kes oma köögi tellis MASI firmast Otepäält. MASI mehega sain reedel kokku ja panime minu mõtted paika. Nüüd ootan põnevusega nende ideid ja jooniseid.



Gustav on sel nädalavahetusel Tartus Santose turniiril. 3 päeva mängusid, homme vaid finaal - loodame parimat:-) Ehk saavad poisid ka üle pika aja kuldmedalid!