Saturday, June 14, 2008

Zau! Möödas jällegi 1 päev Valklas. Kaugel oled - quo vadis?
Täna on olukord selline.
  • Palkosa sai Valklas valmis juba 29.mail ja sarikapidu pidasime laupäeval 31.mail 2008. Sealt edasi läks Valjala meestel veel 1 päev ärasõiduni. Soovitud lillepostament jäigi tegemata ja põlenud mänd maha võtmata.
  • Sealt edasi algasid tööd katuse ehitamiseks. Omari mehed tulid kolmekesi ja vaikselt nad seal toimetavad. Tundub, et kiiret ei ole kuhugile.
  • Raul Rannus tuli kiviseina laduma alates esmaspäevast 9.juunist ja täna laupäeval on tal veel lõpetada garderoobi sein. Täna hommikul tabasin ta õnneks õigel hetkel enne kui jõudis kivistuda valesti laotud esiku osa. No milleks sinna teha riiul sellisele kõrgusele, kus minul vaid lõug ulatub? Esikus peab ühel naisterahval olema ikka peegel, selleks, et ennast pealaest jalatallani enne majast väljumist üle tsekata. Uhh! Õnneks jõudsin õigel ajal enne kui sein oli kivistunud. Üldiselt on raul teinud tubli töö. Ilus puhas vuuk (kuigi kivid on vanad ja mustad) korralikult tehtud.
  • Täna on teada, et akende paigaldus võib toimuda 19.juunil. Siis on Gretel põhikooli lõpuaktus, esimene tähtis verstapost tema täiskasvanuks saamisel.
  • Millal saame kamina kätte, veel ei tea. Tellisime juba aprilli lõpus, tarneaeg oli siis 6 nädalat.
Täna hommikul oli Kristjan asja vaatama tulnud. Mõned kriitilised sõnad lausus. Andsime talle küttepuid ja tema meile vastu (!) külmkapi! Vana Saratov, mille Irja oli oma suvilast välja praakinud. Nüüd on peremehel kus õlut hoida!
Gustavist on rõõmu. Peale selle, et tal tunnistusel kõik olid viied, on ta ka osutanud huvi majaehituse vastu. Küsis ta ka, et kas ka temal seal majas tuba on? Küsisin vastu, et kas soovid all või ülal korrusel? Tema, et ülal on rahulikum. Saigi siis see talle lubatud. Samas ei ole ma aru saanud millal Renél on plaanis see 2.korrus välja ehitada.
Asusime eile maja terassi poste pintseldama raudsulfaadi lahusega. Vastiku lõhna jätab kätele juurde. Aga palgi teeb halliks ja siis on sellega korras.
René lihvib juba teist nädalavahetust siseseinu Meeliselt saadud riistapuuga ehk "relakaga". Ise on üleni puidutolmu täis ja nii ka seinad. Loodan väga, et see ta haprale tervisele jälge ei jäta.
Ega ta homme vist veel valmis saa kuigi on vaid suure toa jagu puhatastada.
Pilte laen siia juurde siis kui võimalik on. Selle arvutiga kahjuks ei saa.
Tänaseks kõik, ei tule rohkem meelde miskit.

No comments: