Thursday, September 4, 2008

September 08




Sügis käes ja maja toorik valmis:)) Milline rõõm ja mure korraga. Tehtud on palju, rohkem isetegemisi veel ees. Mida kõike härra Keert ise oskama hakkab, no eks elu näitab.


Palkosa juba hallitab ja rohetab, algab puhastustööde tegemine.


Lisan ka pilte.

Saturday, June 14, 2008

Zau! Möödas jällegi 1 päev Valklas. Kaugel oled - quo vadis?
Täna on olukord selline.
  • Palkosa sai Valklas valmis juba 29.mail ja sarikapidu pidasime laupäeval 31.mail 2008. Sealt edasi läks Valjala meestel veel 1 päev ärasõiduni. Soovitud lillepostament jäigi tegemata ja põlenud mänd maha võtmata.
  • Sealt edasi algasid tööd katuse ehitamiseks. Omari mehed tulid kolmekesi ja vaikselt nad seal toimetavad. Tundub, et kiiret ei ole kuhugile.
  • Raul Rannus tuli kiviseina laduma alates esmaspäevast 9.juunist ja täna laupäeval on tal veel lõpetada garderoobi sein. Täna hommikul tabasin ta õnneks õigel hetkel enne kui jõudis kivistuda valesti laotud esiku osa. No milleks sinna teha riiul sellisele kõrgusele, kus minul vaid lõug ulatub? Esikus peab ühel naisterahval olema ikka peegel, selleks, et ennast pealaest jalatallani enne majast väljumist üle tsekata. Uhh! Õnneks jõudsin õigel ajal enne kui sein oli kivistunud. Üldiselt on raul teinud tubli töö. Ilus puhas vuuk (kuigi kivid on vanad ja mustad) korralikult tehtud.
  • Täna on teada, et akende paigaldus võib toimuda 19.juunil. Siis on Gretel põhikooli lõpuaktus, esimene tähtis verstapost tema täiskasvanuks saamisel.
  • Millal saame kamina kätte, veel ei tea. Tellisime juba aprilli lõpus, tarneaeg oli siis 6 nädalat.
Täna hommikul oli Kristjan asja vaatama tulnud. Mõned kriitilised sõnad lausus. Andsime talle küttepuid ja tema meile vastu (!) külmkapi! Vana Saratov, mille Irja oli oma suvilast välja praakinud. Nüüd on peremehel kus õlut hoida!
Gustavist on rõõmu. Peale selle, et tal tunnistusel kõik olid viied, on ta ka osutanud huvi majaehituse vastu. Küsis ta ka, et kas ka temal seal majas tuba on? Küsisin vastu, et kas soovid all või ülal korrusel? Tema, et ülal on rahulikum. Saigi siis see talle lubatud. Samas ei ole ma aru saanud millal Renél on plaanis see 2.korrus välja ehitada.
Asusime eile maja terassi poste pintseldama raudsulfaadi lahusega. Vastiku lõhna jätab kätele juurde. Aga palgi teeb halliks ja siis on sellega korras.
René lihvib juba teist nädalavahetust siseseinu Meeliselt saadud riistapuuga ehk "relakaga". Ise on üleni puidutolmu täis ja nii ka seinad. Loodan väga, et see ta haprale tervisele jälge ei jäta.
Ega ta homme vist veel valmis saa kuigi on vaid suure toa jagu puhatastada.
Pilte laen siia juurde siis kui võimalik on. Selle arvutiga kahjuks ei saa.
Tänaseks kõik, ei tule rohkem meelde miskit.

Tuesday, May 27, 2008

Maja tuli!

Teretus! Palkmaja vundament on valmis vist. Ei tea täpselt, sest ei saa aru sellest ehitusasjast. Ega René ka ei saa aru, aga on igax juhux kuri. Sass ja Jaana on võtnud selle vundamendi oma perekonna asjaks ja nii nad nüüd rassivad. Sass on ka pojad tööle pannud.


Et kuidas see majake siis kerkinud on täpsemalt. Nii, et esimene tööpäev oli meil kahekesi ja Taljadega koos siis laupäeval 17.mail. Ilu silm õnneks. Terve päeva tassisin fibo plokke aluselt maja kohale. Terve aluse üksi tassisin. Käsivarred olid pärast siniseid plekke täis. Sass mõõtis ja kamandas ja ladus ka müüri ise. Ta ju oskab, mis nii viga.


Teist korda töötasime reede õhtul kuni öösel kella poole üheni. Kusti oli ka abiline. Tegime kõik koos terassi vundamendi jaoks aluspostide kaste. Päris tõhus brigaad oli, igal ühel oma ülesanne: mina mõõtsin, Renék saagis, Jaana ja Jaanus kruvisid kokku. Pime tuli juba peale ja pidime prožektorid süütama. Ma vihkan seda, kui inimesed ei oska õigel ajal lõpetada:((


Siis jäi René ööseks üksi sina jällegi telkima. "Väga romantiline!" Ta ei tea isegi, mis tähendab sõna romantika. Pole eales seda teadnudki.


Käisin tal siis laupäeva õhtul seal järel. Nüüd pole peale seda käinud. Esmaspäeval oli vundamendi brigaad jällegi kohal. Väidetavalt tõsteti terassi poste. Kuidas see käis? Aru ei saa... Ja ega René ei ole ju ka seletaja mees. Ainult tegusid teeb.





Niisiis - täna tulid Saaremaalt palgid kohale. Homme läheb tööks. Aga kuna mulle autot pole muretsetud, siis ma seda näha ei saagi. See, mida ma olen tahtnud kogu aeg näha - kuidas meie oma maja kerkib ja valmis tehakse, ma näha ei sanudki. Ei leitud võimalust Saaremaale sõita seda vaatama ja ega ka nüüd Sa ma oma maal oma maja vaadata.


Saturday, May 24, 2008

Uus algus



On alanud uus etapp elus - ehitame maja! Siiani elatud elu korteris on ära tüüdanud ja nüüd oma palkmaja metsa sees mere lähedal - milline luksus! (1,5 milline vähemalt:)))

Alguse sai asi isa Kaupo pärandusest. Maad oli 32 ha, mille eest saime osta reaalselt 3710 m2 Kuusalu vallas Valkla külas. Alates 2003 aastast on töötatud looma moodi metsa ja võsa raiudes ja nüüd - 2008- võtsime Renèkiga vastu otsuse, ise ehitada. Inimesed on rääkinud, et igal meesterahvaal on unistus ehitada oma maja, kas see meie puhul kehtib, tundub, et jah:))) >ega ma seda siiani ei uskunud, aga võta näpust.

Igatahes - sai käidud Saaremaal ja võetud pakkumisi mujaltki - saarlased on kõvad! Nüüd on meil palkmaja Valjalas valmis ja hakkab tuleval nädalal Tallinna poole tulema. Elagu Saaremaa!

8.aprillil see algas ja 6 nädalat hiljem tuuakse sulle maja! Peaaegu valmis! Juhhei!

Lapsed ei ole väga projektiga päri,. ei saagi aru mida nad ootavad. Aga küll elu neid õpetab.

Ise peab palju tegema oma kätega. Ja mõistusega. Tundub, et René ei usalda kedagi. Kogu tema raha on tema oma ja seda ta kamandab. Kõik teised on on tema teenistuses.

Esimene tööpäev meil koos oli laupäev 17.mai 2008. Siis tegime koos Sassi, Jaanuse ja Jaanaga oma vundamendi ladumist fibo- plokkidest. Selleks ajaks oli Renék juba ühe öö objektil telgis maganud. Milline romantika!

Tänaseks on vundament valmis, ka varjualuste postide jaoks. Loodetavasti saabub kolmapäeval Saaremaalt meie majake, mis on kohapeal ülesladumiseks valmis.

Elektriga läks minu meelest hästi. Veiko, kellega lepingu tegime, oskas nõu anda igas küsimuses. Temaga asju arutada oli päris lust. Valgust peaks saama nüüd piisavalt igasse toanurka.

Katuseehitajaga on diili teinud René. Ma pole ennast sellesse asja pühendanud. Korra kohtusime ehitusmessil.

Kamina tellisime Rautakeskost Aita abiga. Üldse on Aitast abi ehitusmaterjalide soetamisel. Ja samuti ka Ingest Espakis.

Kuidas Sakuga saab? Eks elu näitab. Sel kevadel sai sinna istutatud tomatid ja kurgid - ema ise kasvatas.