Tuesday, April 13, 2010

Lihavõtted 2010


Selle aasta pühad läksid teisiti. Ei värvinudki ühtegi muna. Ainult sain süüa teiste ehk laste värvitud mune. Nendel seevastu oli päris uhke munade hindamise võistus. Meie olime Renéga kahekesi Valklas, vaatasime lume sulamist, rebast metsas ja nautisime teineteise lähedust. Ah jaa, kardina panin ka uue elutuppa selle, mis Soomest ostsin. Tagasiteel linna sõitsime läbi suurveega kaetud maanteest ja tegime lühikese peatuse Jägala jõel joa juures.
Jää oli juba läinud, aga vett mühises alla hooga.

Wednesday, February 3, 2010

Sünnipäev


Pidasime nädalavahetusel René sünnipäeva. Seekord siis 44-ndat. Ilus number. Reedel 29-ndal olid külas Valkla naabrid, Gustav ja mina. René valmistas väga maitsva veise sisefilee ja mina pakkusin kõrvale peedi-rukola salatit (Tiina retsept) ja tomati-mozarella salati (la caprese). Mmmm... kõik kiitsid:)
Laupäeval oli sportlik-pidulik üritus Keert'de vahmiiliga - Kõrvemaa suusk ja siis saunakas. Meelis, Kaire ja Annika jäidki ööseks ja hommikul läksime koos jälle suusatama. Lumeolud olid õnneks rahuldavad, suusk libises kenasti. Aga pühapäeva õhtupoole algas jällegi väike lumesadu, mis esmaspäevaga kokku tõi juurde oma 20-25 cm lund kõikjale! Tallinn uppus, autod kinni, ummikus jne. Õnneks sain mina sõita Koleosega, sain igalt poolt läbi ja ligi. Aga nüüd ei tea kuidas tuleval nädalavahetusel Valklasse saan.... Mnjah.
Grete käis teisipäeval 2.02 Tartus füüsika testi tegemas. Rongiga sõitis. Hommikul jaama jõudmiseks kulus hulga närvi ja energiat. Lumeuputus.
Gustav osales koolis matemaatika ja ajaloo olümpiaadidel. Matemaatikas läks keskpäraselt, aga õpetaja otsustas ta ikkagi saata ülelinnalisele voorule. Ajaloos oli ettevalmistus koos vanaemaga väga tõsine, seetõttu õnnestus saada koolis 50 punkti võimalikust 60-st (järgmisel oli vaid 35 punkti). Nüüd ta räägib aga sellest , et linna vooru ajal peab minema hoopis Riiga turniirile! Vaatame seda asja.

Thursday, January 7, 2010

2010 VALKLAS on alanud





Esimene aastavahetus VALKLAS 2009/2010. Oma enda ehitatud kodus, mõtelge:) René oli nädalapäevad enne kohal, küttis ahjuga maja soojaks. Detsembris saabus ju külmalaine ja toas oli sooja vaid 9 kraadi! Õhksoojuspump ei osutunud enam effektiivseks, tema energia kulus enda soojendamisele. Õues oli ju pea -20 kraadi! Aga jõulud tulid valged ja nii ka aastavahetus. Lisan ka mõned pildid sellest talvevõlumaast meie maja ümber.
Tiik külmus kohe kuni 30 cm sügavuselt ja Eimar avas uisuvälja. Kahjuks jõulude paiku soojenenud õhutemperatuur (0...-1) sulatas ääred lahti ja sadanud lumekate tegi edasise liuglemise võimatuks. Aga - algus on tehtud ja uisudki said poistele ostetud. Gustav pole tänasega neid veel katsetada saanud. René tegi oma esimesed sõidud ära.
Vana aasta saatsime teele koos lähedastega. Kohal oli minu 2 täditütart - Krista ja Olvi - oma väiksemate lastega, meestega. Sõime, jõime, lasime rakette ja kitarrilugude saatel veetsime uusaastaöö varaste hommikutundideni. Märkimisväärne jälg sai maha pandud! Head algust Sulle, 2010!
94087138